Logo

1.1.2009 - PF 2009

A je tu opäť koniec roka. Všetci bilancujú, hodnotia, píšu záverečné správy, rátajú zisky... Rok 2008 je však za nami. Nech bol akýkoľvek, je preč. Rekapitulovať tu výsledky, úspechy, trofeje, rátať poháre, nemá zmysel. Rok 2008 bol výborný, ale dnes o polnoci z neho ostal len minulý čas a spomienky. Spomienky na to množstvo akcií, čo sme spoločne s našimi deťmi a s LŠŠ prežili. A to je práve to, čo nám ostáva. Ostávajú nám zážitky, prežité šťastie, radosť, zábava, sem-tam i slzy,... Spomienky na nadšenie detí na turnajoch na zábavu na tréningov, zážitky na cestách, ale i na veľký kopec práce.

Namiesto bilancovania sa teda pozerajme vpred, do roka 2009. Začneme s tými, ktorí sú nám najbližší, teda s našimi deťmi.

NAŠIM DEŤOM
Našim deťom prajeme, aby im rok 2009 priniesol v šachu úspechy, ktorých sú schopné. Nech máme opäť majstrov Slovenska, nech ich je opäť viac ako po minulé roky, nech deti cestujú na Majstrovstvá EÚ a Európy, nech sa opätovne a v hojnom počte zúčastníme Majstrovstiev sveta. Tým, ktorí si to želajú, prajeme, aby na týchto vrcholných podujatiach uspeli čo najlepšie a aby rok 2009 priniesol aj nejaké trofeje z takýchto významných šampionátov. Všetkým našim deťom prajeme, aby mali z hry najmä radosť, aby im šach otváral nové obzory a aby popri šachu spoznali veľa skvelých ľudí a kamarátov a aby popri tomto hobby spoznávali nové krajiny a mestá. So srdca im želáme, aby i naďalej boli taká výborná parta, aby starší pomáhali mladším a aby boli všetci k sebe takí skvelí ako v roku 2008. Okrem šachových úspechov a zážitkov našim deťom prajeme úspešnú maturitu, zdolanie prijímačiek na vysoké školy, tým, ktorých čakajú prijímačky na stredné školy v prvom rade to najlepšie rozhodnutie sa a následne prijatie do želanej školy, tým najmenším, ktorí v tomto roku opustia škôlky, nech sa dobre uvedú v školách. No všetkým rovnako želáme hlavne veľa zdravia a šťastia.
 
Tu by sme radi pridali prianie i konkurentom našich detí. Nech sa každá hra v roku 2009 skončí spravodlivo a nech lepší vyhrá. Nech si aj Vaše deti odnesú zo stretnutia s deťmi LŠŠ veľa pozitívnych zážitkov a nech si medzi sebou budujú priateľstvá.
 
MANAŽÉROVI Liptovskej šachovej školy JURAJOVI IVANOVI
Juraj, Vy ste človek, na ktorom Liptovská šachová škola stojí. Ste jej hlavný predstaviteľ a bez Vás by sme si tu nepísali, ani by sme sa navzájom nepoznali a vo väčšine prípadov by sme ani my a ani naše deti šach nehrali. Venujete sa šachu už roky a z roka na rok sa Liptovská šachová škola hrnie vpred. To, čo pre Vás bolo postačujúce pred dvoma rokmi, pred rokom, je dnes dávno prekonané. Vaša húževnatosť, správny úsudok, večný optimizmus a hlavne kopec energie ženie LŠŠ stále k vyšším cieľom. Príjmite ešte raz naše ĎAKUJEM za prácu pre LŠŠ, za zastrešenie všetkých jej činností (od škôlok po 1.ligu, od získavania financií po trénovanie, od organizovania turnajov po zastrešovanie množstva projektov, od práce so sponzormi po debaty s rodičmi...). Prajeme Vám v roku 2009 veľa zdravia, šťastia a rodinnej pohody. A hlavne veľa splnených želaní, ktoré isto máte. Lebo bez snov, nech vyznejú na prvý pohľad akokoľvek nereálne, niet splnených snov. Takže, nech sa Vám sníva i v roku 2009 často a farebne, a nech sa väčšina Vašich snov splní. Či už v osobnom živote alebo v tomto šachovom. My, rodičia,  Vám to veľakrát neuľahčujeme. Vypočuť si každého rodiča, ktorý Liptovskú šachovú školu považuje za fabriku na šachových majstrov a spolupracovať s ním, určite oberá o energiu, na druhej strane prináša nové životné skúsenosti :) A tak Vám prajeme, aby všetky Vaše zážitky a životné skúsenosti v roku 2009 boli iba pozitívne a prekážky, ktoré určite tiež prídu - ľahko zdolateľné. Nech Vám celý rok nemizne úsmev z tváre.

HLAVNÉMU TRÉNEROVI LŠŠ PETROVI PALEČKOVI

Ako je náročné trénovať deti LŠŠ vie azda len on a my, rodičia. A preto Petrovi okrem tradičného zdravia, šťastia a rodinnej pohody počas celého roka prajeme veľa trpezlivosti, nervov, nadhľadu nad vrtochmi a náladami našich detí a ich rodičov. Petrova citlivosť pri práci s detskou dušou veľakrát predčí citlivosť a úsudok mnohých rodičov. A preto mu prajeme, aby zostal takým skvelým človekom, akého ho poznáme odjakživa (niektorí dlho, niektorí o čosi kratšie).
 
OSTATNÝM TRÉNEROM LŠŠ (domácim i hosťujúcim)
Želáme Vám pokojný rok 2009 a nech Vám naše deti spôsobujú svojimi výsledkami a vedomosťami veľa-veľa radosti ako odmenu za Vašu prácu s nimi.
 
SPONZOROM
Sponzorom želáme okrem obligátneho zdravia a šťastia aj úspešný finančný rok, nech sa Vás, naši milí sponzori, finančná kríza veľmi nedotkne a nech je Vaše srdce rovnako veľké a štedré ako minulý rok.
 
SYMPATIZANTOM LŠŠ
Vám, ktorí v LŠŠ vlastné deti nemáte, ale napriek tomu Liptovskej šachovej škole fandíte, prajeme len to najlepšie, nech sa Vám v roku 2009 darí, nech už hráte za ktorýkoľvek klub. Tešíme sa, že Vás máme a i v roku 2009 sa budeme snažiť zaujať či už hrou našich detí, výsledkami v ligách alebo rôznymi inými zábavno-spoločenskými aktivitami.
 
NEPRAJNÍKOM LŠŠ :))

Ale veď takých nemáme.... A ak by sa náhodou nejakí našli, veríme, že práve rok 2009 tento postoj zmení. Verte nám, my by sme naše deti tiež niekedy najradšej roztrhli ako hadov... :)))))  - ale aj tak ich milujeme.
 
Všetkým tým, ktorí naše deti pravidelne pozývajú na turnaje
Tu chceme popriať veľa úspechov v roku 2009 Beskydskej šachovej škole, na ktorej turnajoch sa vždy veľmi radi zúčastňujeme, ďalej pani Vanekovej zo Žiliny, pánovi Hlaváčikovi z Martina, pánovi Gregorovi z B.Bystrice, pánovi Geffertovi zo Zvolena a ďalším. Nech im turnaje, ktoré pre deti organizujú, vždy vyjdú podľa ich predstáv, nech na nich majú hojnú účasť a nech tam LŠŠ nerobí neplechu, ale radšej dvíha latku kvality.

Všetkým čitateľom našej www stránky
Veľa zdravia, šťastia, lásky, úspechov v práci i v osobnom živote počas celého roka 2009.


Rodičia detí Liptovskej šachovej školy