Logo

Semifinále dorasteneckej ligy Východ - postup Á-čka!

Pondelková Dorastenecká liga priniesla dramatický priebeh. Za predpokladu, že družstvá s 0 bodmi zo základnej časti (Mladosť Zilina a Slávia PU Prešov) sa už ťažko presadia do skupiny 3 postupujúcich, to mal byť súboj našich 2 družstiev proti Slávia UPJŠ Košice a ŠK Sabinov.  Áčko nastúpilo v základnej zostave a béčko s Adamom Ďuricom na 3.šachovnici.
Hneď v prvom kole áčko prehralo so Sláviou UPJŠ Košice 1,5:2,5, keď nepomohla ani cenná výhra Ondreja Mráza nad R.Harvanom. Dráma sa odohrávala v zápase béčka, keď Adam Ďurica a Tomáš Adamčiak vyhrali. Bohužiaľ Adam Kerdík v aktívnej pozícii v časovej tiesni prišiel o strelca a zápas sa skončil 2:2.
Príležitosť na reparát v druhom kola najprv využilo áčko, aby vyhralo s Prešovom 4:0. Béčku skvelé víťazstvo so Sabinovom a reálna šanca na boj o postup utiekla medzi prstami, keď po skvelej obeti dámy Adam Kerdík porazil Martina Ištoňu a na výhru sa javilo aj postavenie Tomáša Adamčiaka s P.Kravcom a prekvapenie mal dovŕšiť Adam Ďurica, ktorý mal v koncovke pešiaka naviac. Nakoniec to skončilo slzami, prehrou Adama a len remízou Tomáša.
3.kolo, keď o postupujúcich bolo rozhodnuté, prinieslo 11 remíz, bojoval len Ondrej Mráz, keď jeho výhra by priniesla aj celkové víťazstvo áčka. Po prehre sme zostali tretí a Sabinov nakoniec vyhral všetky zápasy semifinále a postupuje z 1.miesta.