Logo

3.liga 6. a 7.kolo

Dnešný zápas bol sprevádzaný viacerými komplikáciami:
1. Miro Medvec nemôže, Mišo Tomčík dal prednosť futbalu, našťastie mohol nastúpiť Maťo Vlha.
2. Adamovi nešiel internet a nevedel, že sa hrá až od 10.00.
3. Online blbol na začiatku aj počas hry.
4. Tomáš volal o 9.45, že sa nemá ako dostať na zápas, keďže cestou havarovali. J.Turek vyrazil do Sielnice, aby Tomáša priviezol a Tomáš meškal cca 0,5 hodiny.
Priebeh:
Monike
súper ponúkol remízu, prijala.
Martinov súper rozohral otvorenie veľmi nesťastne a v 15.ťahu bez figúry vzdal. 1,5:0,5.
Potom ešte remizoval Maťo Vlha, 2:1.
Ostatné partie prešli do časovej kontroly.
Potom som svoju partiu domrvil ja, keď som v časovke prehliadol medziťah a neudržal oslabené polia. Súčasne skončila aj partia Adama Kerdíka, ktorý v rovnej koncovke ťažkých figúr nezablokoval voľného pešiaka a ten prešiel až do dámy. 2:3
Dúfali sme, že Tomáš s pešiakom naviac môže pomýšľať na výhru, no určite to nešlo vyhrať, keď sa vymenia ťažké figúry a zostanú nerovnakí strelci.
Za stavu 2,5:3,5 sme to pomaly vzdávali, súperi vyťahovali pivo (a boli vyhnaní z miestnosti), no Ondrej za pomoci súpera vytvoril najskôr aktívnu pozíciu a potom jednoducho vyšachoval figúru
V Karolíninej partii sa však rysovali problémy, keďže prišla o slabého centrálneho pešiaka. Pokúsila sa teda prejsť do koncovky s pešiakom menej, vežou a nerovnakým strelcom a na počudovanie to súper nehral ďalej a súhlasil s remízou. 3:4.
Ondrej tri ťahy nato jednoťahovo nastavil figúru, čo mal naviac. Vybral si prechod do vežovej koncovky, pričom každý mal po veži a dvoch pešiakoch. Ondrej prehliadol jednoduchú výhru a pri inom postavení kráľa rovnaký plán zrealizoval, ktorý však už k výhre neviedol. Súper však jednoťahovou hrúbkou umožnil odšachnúť kráľa a postaviť dámu. 4:4.
Mám svoj diel viny, že som si fandil, ako dokážem hrať, rozhodovať a obsluhovať online, nakoniec som nerobil poriadne nič. Ešte že Mrázovci vydreli 2,5/3

Nedeľný zápas na Lodenici proti KTK bol proti včerajšku úplná idylka. Nikto nemeškal, prišiel aj futbalista Michal a súperovi chýbal na 3. šachovnici Dušan Štric. Podľa včerajšieho receptu od Ondrašovej bol zámer udržať súperom predné šachovnice a pokúsiť sa zabrať na zadných. 
Preto aj moja rýchla remíza so Zuzkou Gregorovou a Karolínina kombinácia, kde bol istý minimálne večný šach, spĺňala tieto plány. Zvlášť keď Martin Mráz a Tomáš Adamčiak mali už z otvorenia veľkú prevahu (Martin materiálnu a Tomáš útok proti malej rošáde v sicílke). Keď sme tieto dve partie vyhrali, mohol zremizovať aj Ondrej Mráz a Adam Kerdík, skazu súpera dovŕšili ďaľsie dve naše víťazstvá, útok Moniky Mrázovej a udržanie prijatého materiálu z kráľovského gambitu u Michala Tomčíka. O pol jednej bolo po zápase 2:6 a stihli sme nedeľný obed, dokonca Juraj, ktorý sa prišiel pozrieť na naše úsilie, našiel zamknutú budovu.