Logo

Začína 1.liga

Na prvé kolo sa podarilo nastúpiť v kompletnej zostave a tak vznikli dvojice: Zvarík - Kantorík, Jacko - Vyparina, Kostelný - Druska, Paleček - Biroš, Matejov - Motyčáková, L.Tropp - Harašta, Gajdošík - Pekár a O.Tropp - Kopera.
Pokus o ponuku remízy Moniky na začiatku súperov kapitán rezolútne odmietol, čo predznamenalo celý zápas, ktorý sa  nakoniec skončil bez jedinej remízy:
Najskôr prehral Juraj, keď sa dostal pod útok centrálny pešiakov a nestihol urobiť rošádu. Našťastie som rýchlo vyrovnal, keď sa súper po pozičných chybách, ktoré tiež viedli ku strate rošády, vzdal pred materiálnymi stratami v 23. ťahu. 1:1.
Najbližšie 1:1 spôsobil výhrou Peter Paleček a hrubým prehliadnutím figúry v dobre rozohranej partii Vlado Jacko. 2:2.
Do tretice 1:1 uhrali Marián Kantorík prechodom do technickej koncovky z Karokanu a prehliadnutím veže Oliver.
Marián nemiestne žartoval, že bodujú iba starí chlapi ale za stavu 3:3 sa začali diať veci.
Monike súper nedopočítal výmenu pre slabú prvú radu a zostal bez figúry, naopak Lukáš pokazil dobrú pozíciu a prešiel do vežovky bez pešiaka. Dúfali sme teda aspoň na 4:4, no nakoniec Lukášov súper prešiel do pešiakovej koncovky, kde nechytal vzniknutého voľného pešiaka a vedieme 3:4.
Monika s figúrou naviac pri kontrolných ťahoch ešte dopustila nejaké komplikácie ale potom s dostatkom času odrazila aj posledné hrozby, vynútila výmenu dám a dovŕšila naše prekvapujúce a o to príjemnejšie víťazstvo na 3:5.
Vo večernom bowlingu v 4* Hoteli Diplomat dominovali Lukáš a Oliver osobnými rekordmi 140 resp. 133 bodov na dráhu.

Nedeľný zápas v Rajeckých Tepliciach sa začal drobnou komplikáciou, keď Marián s Peťom prešli popri hracej miestnosti a museli sa kus vrátiť, keď už zápas bežal. Docestovala aj Karolína, tak som mohol robiť kapitána bez hrania, starať sa o výdatné raňajky a trpieť. 
Po takmer 3 hodinách bez výsledku najskôr remizovala Monika. Dôležité bolo, že Marián nedostal mat v pozícii, ktorá ešte bude predmetom analýz, pretože sme boli presvedčení o tom, že čierny hrá nekorektnú variantu, ale priebeh bol o niečom inom. Vzápätí pridal ďalší bod Juraj, ktorý sa po 3 nulách konečne chytil v ten najdôležitejší okamih so silným FM F.Vránom
Do vyrovnanej koncovky prešla partia Petra Palečka a remízový výsledok bol pre nás prijateľný -1:3, zvlášť keď sme v partiách Lukáša, Karolíny a aj Vlada mali materiálnu prevahu. Po časovej kontrole sme všetky tieto partie vyhrali a bolo 1:6. Posledný dohrával Oliver horšiu vežovú koncovku a snáď aj pod dojmom výsledku zápasu a blížiaceho sa odchodu posledného autobusu pozíciu neudržal a matador J.Bakalár upravil na 2:6
V tabuľke delíme druhé miesto len o skóre za vedúcim ŠK Magic Liptov, ktorý s rovnakými súpermi ako my, nabral ešte o jeden bod skóre viac. 
Individuálna bilancia:
ŠK Magic Liptov:
J.Olšar 1,5/2, T.Csoltó 1/2, T.Olšarová 1,5/2, K.Olšarová 2/2, T.Profant 2/2, P.Jelen 2/2, M.Macko 1,5/2, P.Bučka 0,5/2.
LŠŠ: M.Kantorík 2/2, V.Jacko 1/2, J.Druska 1/2, P.Paleček 1,5/2, M.Motyčáková 1,5/2, L.Tropp 2/2, K.Pekár 1/1, O.Tropp 0/2, K.Turková 1/1.