Logo

Úvodné dvojkolo 2.ligy 2010/11

Sobotný zápas s DMS Žilina mal zaujímavú predohru.
1. Primátor mesta L.Mikuláš pozval zástupcov LŠŠ na privítanie medailistov.
2. Karolína na poslednú chvíľu ochorela
3. Súper prišiel bez 4 hráčov základnej zostavy, takže príprava vyšla nazmar.
Hoci sme súperov i tak považovali za favoritov, nakoniec sme na predných 4 šachovniciach mali ratingovú prevahu. Zápas sa však pokazil hlavne rýchlymi prehrami vzadu.
Najskôr zle založenú partiu prehral Majo Petráš. Dúfali sme, že Viktor vyrovná, keď odvážne dal dámu a dobral vežu a dve ľahké figúry, v koncovke však jednu figúru stratil a bolo 0:2. Aj v ďalších partiách sa postupne prevaha preklápala na stranu súperov, takže jediné bodové zisky boli remíza Ondreja (hoci v partii mal určite na viac) a výhra Michala Macka. Výsledok 1,5:6,5 sme nečakali ani v najhoršom sne.

Nedeľný zápas s Caissa Čadca B bol tiež ovplyvnený rôznymi kolíziami, pomohlo nám aj to, že sa hrala česká liga a Jurčíkovci na Liptov poslali len otca.
Zápas na rozdiel od soboty začal našou prvou výhrou, keď Viktorov súper stratil v otvorení figúru a vzdal v 12.ťahu. Laco Bartek čiernymi zobral remízu. Druhý celý bod pridal Majo Petráš, ktorý využil slabiny v súperovom tábore a získal rozhodujúcu materiálnu prevahu. Za takéhoto stavu sme vo veľmi komplikovanej pozícii prijali ponuku remízy M.Macka. Na 4:1 zvýšila R.Gažíková vďaka lepšej súhre figúr v koncovke. Materiálna prevaha P.Jelena rozhodla o našom celkovom víťazstve, potom sme síce prehrali na prvej šachovnici a posledná partia M.Tomčíka sa hrala do holých kráľov - remíza a celkové víťazstvo 5,5:2,5. Po sobotnom výprasku príjemná zmena.

Por.
 Družstvo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
1
JELŠAVA šk
*
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
ŽILINA dms
 
*
 
 
 
 
 
 
 
5
 
3
SKLENÉ patriots CC
 
 
*
 
 
 
 
 
 
 
4
ŽILINA mladosť TJ B
 
 
 
*
 
 
 
 
 
 
6
5
ČADCA šk B
 
 
 
 
*
 
 
 
 
6
 
6
ZVOLEN slávia TU
 
 
 
*
 
 
 
 
 
 
7
B. BYSTRICA pšk kurta
3
 
 
 
 
 
*
 
 
 
 
8
LIPTOVSKÁ šachová škola B
 
 
 
 
 
*
 
 
 
 
9
PODPOĽANIE šk
 
 
 
 
 
 
 
*
4
 
 
10
B. BYSTRICA šk veža CVČ
 
 
 
 
 
 
 
4
*
 
 
11
DOLNÝ KUBÍN mšk
 
3
 
 
2
 
 
 
 
 
*
 
12
B. BYSTRICA junior
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
*