Logo

31.8.2009 - Dovolenka so šachom - Rewal, Poľsko

Ďalšou životnou skúsenosťou pre mladého šachistu pri Baltickom mori je kormidlovanie výhliadkovej lode. Atrakcia ako stvorená pre 10 ročných chalanov. Oblečú Vás do pirátskeho kostýma, patrične Vás vyzbroja a pod dohľadom kapitána lode odkormidlujete pekný kúsok trasy. Na záver obdržíte Osvedčenie o spôsobilosti .
Ďalším v poradí výletom bolo navštívenie vojenského múzea v Kolobrzegu. Hlavne počas druhej svetovej vojnu práve tu prebiehali ťažké boje a vo vonkajšom múzeu si môžete prehliadnuť všetky kaťuše, tanky, delá, bombardéry a všetku tú ťažkú techniku. V prístave musíte skúsiť život na vojenskej lodi – prejdete ju celú od vyskúšania techniky až po prejdenie kabín kde vojaci spia, jedia,.…
Čo sa týka turnaja, boli tam samí Poliaci a skupina detí z Bieloruska. Mama ich hneď ťahala na V4, tak jej sľúbili účasť. Šachový program festivalu bol doplnený simultánkami na móle, opekačkou na pláži, a súťažami v bleskovom šachu, v riešení diagramov a iné. Turnaj bol do 14 rokov a všetci hrali spoločne jeden turnaj aj chlapci aj dievčatá. Vyhodnocovali samostane dievčatá aj chlapcov a aj kategóriu do 10 rokov. Ja som mal 5 bodov z 9 partií, čo bolo v celkovom poradí 36 miesto z 91 detí a 5 miesto do 10 rokov chlapci. Poliaci i Bielorusi tam mali trénerov a celý turnaj bol ako sústredenie, na partiu sa pripravovali. Ja som s mojim “dovolenkovým” výsledkom spokojný.

Výsledky: http://www.chessarbiter.to.pl/turnieje/t_2403/filter_final_standings%5E2.html