Logo

7. 9. 2009 European Youth Chess Championship 2009


7.september
Veronika Gažíková remizovala s 1. nasadenou  v turnaji Ruskou Dordzhieva Dinara. Veronika ak chce medailu, musí dnes vyhrať. Prvú výhru zaznamenal Martin Mráz a naplno bodovali aj Marián Petráš a Karolína Turková.

Viktor Haring hrá dnes na 1. šachovnici s vedúcim Maďarom Gledruba Benjamínom. 
Všetkým držíme palce.


6.september
Veronika Gažíková v Slovenskom súboji porazila Súčiková a v ďalšom kole je čaká nasadená 1. v turnaji Ruska Dordzhieva Dinara. Veronike držíme palce. Zdá sa, že sa chytil aj Vlado Jacko, veríme, že v sérii víťazstiev bude pokračovať.
Zo slovenských reprezentantov si najlepšie vedie Viktor Haring s 5 bodmi a zajtra hrá v boji o medailu na 2. stole s Pak Alexandrom.


5.september
ýborne zabojovali dievčatá - Verinka Gažíková a Monika Mrázová. Ďalšie kolo (hrá sa v nedeľu 6. 9.)  a ukáže, ktorá z dievčat bude môcť pomýšlať na prvú desiatku štartovného poľa. Veríme, že všetci naši hráči počas dňa voľna nazbierajú sily do záverčných 4 kôl.

4. september
4.kolo bolo pre nás úspešnejšie. Dievčatá Veronika Gažíková a Monika Mrázová si pripísali cenné body a veríme, že nepovedali posledné slovo. Prvé víťazstvo získal Marián Petráš. Dnes sa hrá 5.kolo, čím sa turnaj dostane do svojej druhej polovice.

3. september
Včera sa hralo 3.kolo. Z LŠŠ cenné remízy uhrali dievčatá Monika Mrázová a Veronika Gažíková. Zo slovenských reprezentantov si najlepšie počínajú Nayhebaver Martin s plným počtom bodov (CH10), Petenyi Tamas (CH16), Haring Viktor(CH10) so ziskom 2,5 boda. 

1. september 2009 večer
Dnes sa hralo druhé kolo, pre LŠŠ to bol čierny deň, kedy sme získali len 1 bod za dve remízy. Cenná je remíza Karolíny Turkovej. Zajtra Karolínu čaká silná Španielka Collado Barbas Laura  (2055 FIDE Elo).

1. september 2009 ráno
Včera sa začali ME mládeže, z našich hráčov bod získali Gažíková, Turková, Mrázová (kontumačne) a cenný pol bod so silným súperom Jacko. Dnes poobede pokračujú ME druhým kolom.

30. august 2009
Dnes 30. augusta 2009 o  22. hod. sa začnú ME mládeže slávnostným otváracím ceremoniálom. Slovensko reprezentuje 21 mladých šacistiek a šachistov, z Liptovskej šachovej školy je 6 hráčov.  Slovenskú výpravu vedie sekretár SŠZ p. Dobrotka a medzi trénermi je aj tréner Liptovskej šachovej školy Peter Paleček. Všetkým držíme palce.