Logo

MSR detí a mládeže v šachu 2009

Výsledky MSR mládeže odzrkadľujú prácu jednotlivých šachových klubov s deťmi a s mládežou. Fakt, že sa s mládežou robí na území celého Slovenska oveľa intenzívnejšie, s väčším nasadením, entuziazmom a tiež s väčšou profesionalitou ako doposiaľ, je nespochybniteľný. My sa tešíme, že našim hráčom vyrastá kvalitná konkurencia, ktorá posúva latku vyššie a vyššie..
 
Sme zvedaví, ako sa LŠŠ dokáže popasovať s konkurenciou v tomto roku. Počas roka sme pracovali veľa, všimnite si ten počet odohratých (hlavne ligových) partií, sústredení a tréningových jednotiek.  Signál z MSR družstiev starších i mladších žiakov je tiež sľubný. Musíme si dať však veľký pozor, aby sa nezopakovala porážka z dorasteneckej ligy (doteraz sme ju ešte poriadne nestrávili…).
 
Veríme, že deti zužitkujú všetky tréningové hodiny, všetky doterajšie skúsenosti, všetok svoj vlastný potenciál v prospech svojej hry. Deti, buďte sami sebou, hrajte s chuťou a podľa zásad fair play. Máte na to, aby ste dosiahli ten najlepší výsledok a aby Vaša snaha počas roka bola odmenená. Všetkým hráčom prajem, nech sa im splní ich tohtoročný šachový sen a nech si čo najviac našich detí vybojuje nomináciu na niektoré z významných medzinárodných šachových šampionátov. Prajem to tým, ktorí sú favoriti vo svojej kategórii a prvé miesta získavajú už niekoľko sezón a prajem to aj tým, ktorí doposiaľ na stupni víťazov na MSR nestáli, ale určite na ne majú a raz tieto méty dosiahnu. Možno už tento rok…
 
Veľa zdaru, LŠŠ, v Modre !

Juraj Ivan