Logo

11.1.2009 - Predstavujeme Vám.... Maja Petráša

1. Majo, prezraď nám, ako si sa dostal k šachu ? Nebolo to náhodou za trest, aby si aspoň chvíľu sedel v kľude ?
Tak k šachu som sa dostal tak, že oco zo starkým hrávali šach. Tak som sa vtedy pozeral ako sa to hrá, potom ma naučili ťahať figúrkami a od vtedy ma to baví a zlepšujem sa. Teraz sa pozerajú oni a nie ja 
 
2. A keď sme už pri tých začiatkoch Tvojej šachovej kariéry, ktorým trénerom si prešiel cez ruky (teraz nemyslím, cez rozum, to bude ďalšia otázka) ?
Najskôr ma trénoval pán Bartek, neskôr pán Bednář a potom (doteraz) pán Paleček.
 
3. Predchádzajúca otázka nebola zvolená náhodne, pretože to bola len príprava na ďalšiu "zákernosť". Určite sa Ti podarilo každého z nich nejakým spôsobom nachytať, dostať, šokovať alebo len jednoducho prekvapiť.... Napíš nám pár zážitkov, kedy tréneri nestíhali, žasli, padla im sánka, alebo sa im popri Tvojich nápadoch prihodila nejaká iná kalamita....
Napríklad, keď som obetoval dámu a keď som chcel dať mat tak som mal vežu vo väzbe uppps 
 
4. Do ktorej triedy a do ktorej školy chodíš ?
Chodím do 8. triedy a do školy, ktorá sa volá ZŠ M.R.Martákovej.

 
5. Šachisti sú zväčša dobrí žiaci. Ako je to s Tebou ? Ktoré predmety máš v škole rád a ktoré by mohli kľudne v rozvrhu vynechať a nenahnevali by Ťa tým ?
Nech vyhodia ANGLIČTINU!!!
 
6. Si medailista z majstrovstiev Slovenska a získal si mnoho úspechov. Ktorý z nich si najviac ceníš a ktorý si získal najťažšie ?
Najviac si cením 2. miesto z Majstrovstiev Slovenska.
 
7. Pri šachu je nevyhnutná logika, úsudok, ale i pracovitosť a veľa, veľa trénovania. Koľkokrát týždenne sa venuješ šachu a ako vyzerá taký Tvoj normálny tréning ?
 Trénujem 3 krát do týdňa a ešte ligy a sústredká.
8. Hrávaš radšej krátke partie alebo dlhé ?
Ja radšej hrám krátke partie.
 
9. Prečo ?
…netreba čakať na súpera, kým potiahne.
 
10. Na súťažiach sa zúčastňuješ spoločne so svojím otcom. Predpokladám, že si ho už dávnejšie predbehol vo výkonnosti. Kedy sa tak stalo a ako to oco prežil ?
Dakedy áno a dakedy aj nie. (autor: Majo diplomaticky preskočil odpoveď, kedy predbehol v šachu svojho otca...)
 
11. Ako sa Ti hralo s otcom na Vianočnom turnaji dvojíc ? Aj ste si doma niečo na súperov prichystali ? Hrali ste zohrane, alebo ste si sem-tam aj vzájomne niečo pokazili ?
Zle, ale dalo sa. Čo už, oco to kazil, chyba bola, že sme si nič nepripravili dopredu.
 
12. Všímaš si na turnaji svojich súperov ? Sú takí, s kým si rád zahráš a takí, ktorí Ti za šachovnicou nesedia ? Napríklad hráš radšej s rovesníkmi, alebo so staršími v rôznych dospeláckych turnajoch ? Ako je to keď hráš s dievčaťom ? Neláka Ťa to niektorej darovať nejaký ten bodík, len tak, za to, že sa pekne usmieva ?
S rovesníkmi hrám radšej, so staršími ma to moc nebaví. S mladými je sranda. (autor: tu nám opäť Majo nenadškrtol, či niektorej mladej dáme daroval nejaký ten bodík za pekný úsmev).
 
13. Je šach Tvojou jedinou záľubou ? Alebo popri ňom stíhaš aj iné koníčky ? Čo Ťa baví ?
Okrem šachu stíham počítač a teakwondo.
 
14. Prezradíme na Teba, že sme prednedávnom objavili Tvoj talent na písanie, Tvoje príspevky na našej stránke sú proste super. To ma vedie k otázke, či si už premýšľal, čo by si rád po skončení školy študoval. Máš vysnívané nejaké povolanie ?
Ešte nemám vysnívané žiadne povolanie. Ešte ma čaká stredná, dovtedy len fušky a dačo možno budem niekde písat na stránky??? (autor: chcel nám tým azda Majo naznačiť, že jeho rola prispievateľa nie je zdarma ???)

 
15. Je Silvester, rok 2008 je za nami. Čo by si rád dosiahol v roku 2009, teraz myslím v šachu.
To isté, čo v roku 2008, a samozrejme i o čosi viac !!!
 
16. A na záver nám napíš Tvoj obľúbený vtip, nech sa tieto dni všetci dobre zabavíme.
Jasné, že viem. Napríklad tento: Jeden plešatý starý ujko so 70-kou na krku si vypije 4 poldeci a pozrie sa do zrkadla a vraví: 70 na krku a ani jede šedivý vlas, som ja ale chlapík !!!! ha-ha-ha 

Dokumenty na stiahnutie