Logo

14.8.2008 - Majstrovstvá EU Mureck

13.8.2008 - aktuálne info

Predposledné kolo pochovalo naše medailové abície. Jurko Druska prehral a nemá už šancu na medailu. To isté platí o Monike Mrázovej. Zabojoval Ondro Mráz a určite bude chcieť sa prebojovať do prvej päťky. Darilo sa aj Mišovi Tomčíkoavi a Karolíne Turkovej. Veríme, že v poslednom kole naši vyhrajú a zlepšia si celkové umiestnenie.
Z pohľadu Slovenska dnes veľmi dobre zabojoval Viktor Haring, keď porazil doteraz vedúceho pretekára Nemca Duerr Floriana. Na medailu môže ešte dočiahnuť Veronika Gažíková, ktorá je v preibežnom poradí medzi dievčatmi tretia.
 Verím, že zajtra budeme môcť písať radostné správy o dobrom umiestnení našich hráčov.


12.8.2008 - aktuálne info

Dnes sa skončilo siedme kolo turnaja a teda nás čakajú záverečné dve kolá. Žiaľ, neprinieslo našim hráčom šťastie. Z piatich možných bodov sa získal len jeden polbod (Juraj). Posledné dve kolá však môžu poriadne zamiešať karty a rozhodnúť. Pozrime sa ale na dnešné výsledky. 

Juraj Druska (naša nádej na medailu) - dnes remizoval. Ziskom 5 bodov sa stále drží na 5. mieste. Jeho zajtrajší súper je Makk Robert (HUN). Po siedmom kole môžeme konštatovať, že prvé šachovnice okupujú hráči baltických krajín.

Ondrej Mráz (naša ďalšia nádej na medailu) - Ondro dnes prehral s favoritom súťaže, Maďarom Antalom Tiborom Kende. Jeho dnešná prehra ho posunula na priebežnú 10. priečku. Verím, že posledné dve kolá ho posunú o niekoľko priečok vyššie.

Michal Tomčík - dnes sa mu nedarilo, prehral.

Ani dievčatá Monika Mrázová a Karolína Turková dnes nebodovali. 


11.8.2008 - aktuálne výsledky v tabuľke dolu

10.8.2008 - aktuálne info
Juraj Druska sa nedeľným víťazstvom prebojoval do vedenia !!! S náskokom pol boda je v turnaji do 14 rokov po piatich kolách PRVÝ ! Držíme palce, aby mu dych vydržal a druhú polovicu turnaja svoj náskok pred ostatnými súpermi udržal. Jeho dnešný súper Laurusas Tomas je druhým hráčom spomedzi Jurajových súperov, ktoríá majú od neho vyššie FIDE ELO. Z prvým z nich (Meskovs Nikita), ktorý je zároveň najvyššie nasadeným hráčom turnaja, Juraj úspešne remizoval. Podľa jeho doterajšej hry by mu ani Litovec Laurusas nemal spôsobiť väčšie problémy.

Ondrej Mráz v nedeľu remizoval a po piatich kolách má na konte 3,5 boda, čo mu v tomto momente garantuje 7. priečku. Ondrej je veľký bojovník a keď v druhej polovici turnaja zabojuje, prinesie mu to veľmi pekný výsledok. Jeho dnešný súper Markoja Boris (SLO) však opäť nepatrí medzi ľahkých. Ondro, bojuj, máš na to.

Monika Mrázová - remíza a po 5. kole zisk 2,5 boda, čo v spoločnom turnaji s chlapcami je pekný výsledok.

Michal Tomčík - v nedeľu prehral.

Karolína Turková - v nedeľu prehrala.

Všetkým držíme palce do 6. kola.

9.8.2008 - aktuálne info:
Michal prehra
Juraj - remíza s prvým nasadeným Lotyšom Meskovs Nikita. Zajtra ho čaká opäť ťažký súper - momentálne vedie turnaj s plným počtom bodov: Neves Pedro (Portugalsko)
Monika - remíza
Karolína - výhra (hurá)
Ondrej - prehra 


8.8.2008 - aktuálne info:
Ondro a Juraj bez straty bodu !!!
Michal výhra
Monika remíza
Karolína remíza
Čo prinesie zajtrajší deň ?

7.8.2008 - aktuálne info z dnešného dňa:
Ondrej výhra, zajtra bude hrať na 4. šachovnici proti Sanders Isaac ENG (1500)
Michal prehra
Juraj výhra. zajtra hrá na 5.šachovnici, súper Cmor Nino SLO (1700)
Monika prehra
Karolína prehra
----------------------------------------------------
Dnes 6.8.2008 o 15,00 sa začali prvým kolom Majstrovstvá EU v Murecku. Z našich má zatiaľ dohraté Monika Mrázová - VÝHRA !!! Ostatní ešte hrajú.
-----------------------------------------------------
Už sú známe výsledky všetkých - pozri tabuľku nižšie. Po prvom kole si LŠŠ pripísala zisk 4 bodov z 5.
Ďalšie kolo sa hrá zajtra o 15,00 - deťom prajeme, aby bolo aspoň také úspešné ako prvé.
Kuriózne rozlosovanie nastalo v kategórii do 12 rokov, kde zajtra budeme mať možnosť sledovať dva Česko - Slovenské duely. Za šachovnicami sa stretnú Michal Tomčík - Jiří Kozel a Slávka Galovičová - Klára Zemková.