Logo

Program cezhraničnej spolupráce

Liptovská šachová škola v spolupráci so šachovým klubom ŠK Slezan Opava bola úspešná v Programe cezhraničnej spolupráce, keď hneď v prvej výzve v sekcii mikroprojektov bola naša žiadosť pod názvom „Hovoríme jednou rečou“ prijatá. Schválená podpora aktivít mikroprojektu v celkovej výške 20.370 EUR je z fondov EÚ vo výške 80,75 percenta, zo štátneho rozpočtu 14,25 percenta a z vlastných zdrojov vo výške 5 percent. Celý časový harmonogram je na 10 mesiacov a zahŕňa aktivity na Liptove. Podobný projekt ( ako doplnkový k nášmu ) bol podaný a prijatý aj zo strany ŠK Slezan Opava a naopak zahŕňa podobné aktivity v Opave a okolí.

Najbližšou aktivitou na Liptove je sústredenie mládeže LŠŠ a Slezan Opava 24. až 28. marca 2010 pod vedením osvedčených trénerov R.Cveka, P.Palečka a Z.Borošovej. Súčasťou budú aj rapid a bleskové turnaje, zápas Liptov – Opava na 20 šachovniciach, spoločný výlet a nácvik vystúpenia Živé šachy.
Živý šach na námestí v Opave bude dominantnou akciou počas našej účasti v Opave. Tá je plánovaná pre 20 našich členov ( dospelých a mládeže ) na 22. až 25. apríla, pričom vystúpenie Živých šachov sa uskutoční v piatok 23.4.2010. Okrem toho nás čaká v Opave veľký rapid turnaj, výlet do okolia a zápas v bowlingu.

Potom akcie pokračujú v lete, v termíne, keď sa bude konať V4 festival, sa bude hrať aj medzinárodný uzavretý turnaj žien s možnosťou plniť normu WIM. Plánovaný termín je 16. až 23. júna 2010.

Zo zdrojov mikroprojektu hodláme dovybaviť hrací materiál o ďalšie elektronické šachové súpravy, aby sme boli úplne sebestační a tiež skvalitniť vybavenie pre vystúpenia Živý šach, ktoré by sa mali konať aj v lete u nás doma. Veríme, že všetky aktivity ešte viac prehĺbia záujem o kvalitný tréning a zlepšovanie sa u všetkých vekových kategórií, pretože všetko toto úsilie má v konečnom dôsledku mať odraz v ešte lepších umiestneniach v ligách, MSR a v reprezentačných výsledkoch. Tiež očakávame, že dlhodobá spolupráca s Opavákmi v rovine dospelých prinesie ešte viac zahraničných kontaktov pre našich členov vrátane mládeže.