Logo

8.10.2008 - Predstavujeme Vám...

Viki, sezóna 2008 Ti vyšla neuveriteľne dobre. Dva medzinárodné šampionáty a z obidvoch si si odniesol pohár za 3. miesto. Kde sa Ti páčilo viac, v Murecku alebo v Čiernej Hore ? V Čiernej Hore sa mi páčilo asi trošičku viac ,lebo tam bolo aj more. Dobre bolo aj v Murecku, kde by som  chcel ísť aj v budúcom roku .

 S akými ambíciami si vlastne na obidva šampionáty odchádzal ? Chcel som hrať čo najlepšie a získať do mojej poličky nejaký ten pohár. Tušil si, že budeš hrať o medaile ?Tak trošku som to tušil.

 

Na takýchto veľkých podujatiach je vždy veľká zmes národov. Ako sa dorozumieš so súperom alebo s rozhodcom ?Tak trošku po anglicky a tento školský rok som sa prihlásil okrem angličtiny aj na ruský jazyk. Veľa šachových kníh je v ruštine. Ako sa vlastne povie „medzinárodne“ šach a ako mat ? ....Checkmate  ...Chessmat...Našiel si si spomedzi svojich rovesníkov z iných krajín aj kamarátov ?Samozrejme som si našiel pár kamarátov a to z Rumunska, Costachi Mihnea a Salim Riza , sympatická mi je vždy česká výprava.

 

Počuli sme, že si bol v Čiernej Hore chorý a preto si aj jedno kolo neodohral... Čo Ti bolo ?

Dva dni som mal teplotu 38, zvracal som, z posteli som sa ani nepohol ,tri dni som jedol len sucháre a pil len nesýtenú minerálku. Ťažké ,bolo to veľmi ťažké.

(pozn. autora: ááá, tak už to máme, po čom sme pátrali !!! Chcete mať doma malého šampióna ?? Zostavte mu jedálniček zo suchárov, vody, suchárov, vody a sem-tam  aj z  minerálky J. A medaila z ME je zaručená J.)

 

Vo fotogalérii je niekoľko fotiek po vyhlásení víťazov, si tam s veľkým pohárom. Kde si mu našiel doma miesto ?Tak toto začína byť naozaj problém, (ale pekný problém) poháre z Murecku a Čiernej Hory sa mi ešte do poličky  zmestia. Ozaj, koľko pohárov už vlastne doma máš ?18 Mamina nenadáva, keď z nich utiera prach ?Nie , celkom rada ich utiera a niekedy jej aj pomôžeme.

 

Na čo myslíš, keď si sadáš za šachovnicu oproti obávanému súperovi ?Ako skončí partia ?Je naozaj lepší ? Prečo je lepší ? Vlastne Ty takých asi nemáš, keďže pre väčšinu slovenských detí si takýmto obávaným hráčom práve Ty . Aj to vidíš, že sa Ťa súperi boja ? Viac menej si to ani nevšímam.

 

Neobával si sa niekedy dospelákov, keď sedeli oproti Tebe ?Nie.

 

Kto s Tebou častejšie chodí na turnaje, mama alebo ocino ?Ocino.

 

Kto u Vás doma vlastne hrá šach ?Ocino a ja .Po kom si zdedil svoj talent ?Po ocinovi.

Viem o tom, že máš mladšieho brata.  Koľko má rokov a začal si ho už učiť hrať šach ?Mám mladšieho brata volá sa Filipko a nedávno mal  5.rokov.Trošku ho už s ocinom učíme a čochvíľa ho zoberieme na prvý šachový turnaj.

 

Viki, do ktorej triedy v škole chodíš ?Chodím do 3.triedy na ZŠ- Okružná v Banskej Bystrici. Ktorý predmet máš v škole rád ?Veľmi rád mám  matematiku.

 

Chodíš aj na nejaký krúžok, máš iné záľuby, alebo na tie už neostáva čas ? Videli sme, že veľmi dobre hráš futbal...Navštevujem futbalový krúžok a na iné mi neostáva čas, takmer všetok voľný čas venujem šachu.

 

Vráťme sa ale k šachu. Čo je Tvojím najväčším šachovým snov ? Byť MAJSTROM SVETA.

Vyhrať MAJSTROVSTVA SLOVENSKA dospelákov skôr ako mi bude 15. rokov.

 

A teraz sľúbená otázka pre pani Haringovú: Pani Haringová, aké jedlo má Viki najradšej, poviete nám recept ?Momentálne má Viki obdobie, keď ako sa vraví že: zje všetko čo nezje jeho. Na raňajky má najradšej rožok s maslom a lekvárom. Má rád palacinky a PIZZU. Konkrétne najobľúbenejšie jedlo nemá čo ma veľmi teší ,lebo nevymýšľa či to zje alebo nie.

 

A ešte jedna, keď nám to tak dobre ide: Nemusíte svojich troch „chlapov“ doma odháňať od šachovnice ? Ešte ste im figúrky neposchovávali, keď napr. nevyniesli smeti ?Niekedy som rada že toľko hrajú, pretože je doma pokoj  a ja si spravím čo treba. Pomáhať majú  väčšinou odpustené aj keď svoje hračky a veci si upratať musia . Ja som rada, že sa venujú niečomu takému čo prospeje jeho mysleniu, koncentrácii a celkovému rozvoju – odráža sa to pozitívne aj na výsledkoch v škole. Ale je aj ako iné deti v jeho veku – hrá sa, vystrája, má rád počítač, hry a mnoho ďalších vecí.

Veľmi mu fandím a som na neho pyšná.

 

 

Ďakujeme za odpovede. Viktorovi držíme palce, nech sa mu splnia šachové sny.

 

Fotografie z Čiernej Hory nájdete vo fotogalérii.