Logo

Liptovská šachová škola alebo „Ako sa stať Majstrom Slovenska v šachu“

My sme to už dokázali. Poličky máme zaplnené trofejami a cestujeme po svete na rôzne turnaje. Je to skvelé, keď sa domov vraciame s medailami a pohármi. Nebolo to tak však vždy. Keď sme začínali, nevedeli sme viac ako vieš Ty teraz. Odvtedy sme prešli dlhú cestu, keď sme sa museli veľa učiť a trénovať a aj veľa prehrávať. Stálo to však za to. Nechcel by si to skúsiť tiež ? Príď medzi nás, možno práve z Teba vyrastie budúci šachový šampión.

 

 

Šachová hra predstavuje pre dievčatá a chlapcov významnú záujmovú aktivitu, pri ktorej sa rozvíja šachové myslenie, podnecuje sa predstavivosť a fantázia, nesporné sú výchovné vplyvy šachu. Zapojením mládeže a súčasnou aktiváciou rodičov dávame deťom i rodičom z Liptova zmysluplné využitie voľného času po celý rok včítane víkendov a prázdnin. Organizujeme krátkodobé sústredenia a tábory, máme rozvinutú sieť kontaktov s rôznymi mládežníckymi centrami v európskych krajinách.

Deti s najlepšou výkonnosťou sú sústredené v šachových krúžkoch v Centre voľného času v Liptovskom Mikuláši, kde pôsobia najlepší tréneri našej školy, vrátane reprezentačných trénerov mládeže v šachu. Pre rok 2007 sa stalo naše družstvo Majstrami sveta detských klubov v šachu (Pardubice – júl 2007).  Na majstrovstvách Slovenska v šachu mládeže naši jednotlivci získavajú medaile ( v roku 2007 3 zlaté, 2 strieborné a 1 bronzová).